Droombaan: Brits park zoekt zeehonden-knuffelaar

AFP / D. Boily

Goed nieuws voor dierenliefhebbers. De Britse organisatie The National Trust is op zoek naar iemand die knuffelt met babyzeehondjes en papegaaiduikers verzorgt.

Elk jaar worden er zo’n 200 zeehonden geboren in het natuurreservaat van de Farne eilanden. The National Trust is nu op zoek naar de geknipte kandidaat om op deze dieren te passen. Daarnaast moet die persoon zich ook ontfermen over 37.000 papegaaiduikers.

Het takenpakket is best uitgebreid, van hutten herstellen tot het föhnen van doorweekte zeevogels. Ondertussen kan je genieten van fantastische uitzichten en zonsondergangen. Die job klinkt op het eerste gezicht als een sprookje, maar is niet weggelegd voor mietjes, waarschuwen andere rangers van de Farne eilanden.

“Al het drinkbaar water moet naar het eiland gebracht worden met een boot. We hebben zelfs geen wasmachine”, klinkt het. “Tijdens een zware storm of tijdens het paringsseizoen van de zeehonden kan het best eenzaam worden. Papegaaiduikers durven ook wel naar je hoofd duiken als ze hun kuikens willen verdedigen.”

In ruil krijg je kost, inwoon en 21.000 euro per jaar. Wie zich geroepen voelt, kan zich aanmelden op de site van The National Trust.