Jupiler Pro League - Moeskroen houdt drie punten thuis in degradatieduel tegen Eupen

Moeskroen heeft zondagavond in eigen huis de slotwedstrijd van de 24e speeldag met 3-0 (rust: 2-0) gewonnen van Eupen. Een sterk Moeskroen stond in het degradatieduel bij de pauze al 2-0 voor na treffers van aanwinst Deivydas Matulevicius (21.) en uitblinker Filip Markovic (44., strafschop). Toen Simon Diedhiou er vlak na de rust (48.) 3-0 van maakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Eupen bleek in een druilerig Le Canonnier niet bij machte om de kooi van Moeskroen-doelman Matej Delac enigszins te bedreigen.

In de stand blijft Moeskroen met achttien punten wel laatste, maar met zes op negen in de voorbije wedstrijden lijkt 'operatie redding' wel ingezet in Henegouwen. In de stand naderen ze immers tot op één punt van Westerlo, de voorlaatste in de Jupiler Pro League. Eupen is op drie na laatste met drie punten meer dan de rode lantaarn en dus allesbehalve zorgenvrij.

Komende week spelen de Oostkantonners de terugwedstrijd van de halve finales in de Beker van België. Daarin moeten ze tegen Zulte Waregem een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan zien te maken. In de andere halve finale staan Racing Genk en KV Oostende tegenover mekaar. De heenwedstrijd eindigde eerder op een 1-1 gelijkspel.