Euromillions Basket League - Antwerp Giants profiteren niet van uitschuiver Oostende

De Antwerp Giants hebben zondag op de 16e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling niet kunnen profiteren van de misstap van Oostende. Het team van Roel Moors verloor kansloos met 86-69 (rust: 51-35) bij Brussels. Leider en kampioen Oostende proefde zaterdag bij Aalstar de bittere smaak van de nederlaag. In een uitverkocht Forum werd het 84-69 (rust: 37-39). Na drie kwarts stond het 60-58. Aalstar opende de laatste periode met 14-0, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Ioana Tofi was de topscorer bij Aalstar met 17 punten. Bij de kustploeg viel Jean Salumu uit met een kaakbeenbreuk.

De Antwerp Giants konden dankzij het verlies van Oostende opnieuw coleider worden, maar faalden in de hoofdstad. Brussels had al na het eerste kwart een mooie kloof (28-19) uitgebouwd. Brandon Ubel gooide voor de thuisploeg 23 punten door de korf.

In de stand telt Oostende 28 punten. Antwerp is tweede met 27 punten. Woensdag staat in Antwerpen de clash tussen beide teams op het programma.

Aalstar, derde, komt tot op drie punten van de leider. Bergen (dat met 81-68 verloor bij Luik), Brussels, Willebroek (85-84 nederlaag bij Limburg United) en Charleroi (72-92 zege bij Leuven) delen de vierde plaats met 24 punten. Daarna volgt Limburg United (22 ptn). Luik en Leuven delen de rode lantaarn met 21 punten.