Belgen in het buitenland - Doelpunt van Dries Mertens levert Napoli slechts een punt op tegen staartploeg Palermo

Napoli heeft zondagavond op de 22e speeldag in de Italiaanse Serie A duur puntenverlies geleden. Het bleef thuis tegen staartploeg Palermo steken op 1-1. Rode Duivel Dries Mertens zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Nestorovski (6.) bezorgde het thuispubliek een koude douche, door Palermo al vroeg op voorsprong te brengen. Napoli ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest tot diep in de tweede helft geduld hebben. Palermo-doelman Posavec liet een schot van Mertens (66.) knullig door de benen glippen, het dertiende competitiedoelpunt al dit seizoen voor de Leuvenaar. De thuisploeg zette in het slot alles op alles, maar Palermo hield stand, ondanks een tweede gele kaart voor verdediger Goldaniga.

In de stand blijft Napoli derde met 45 punten. Mertens en co profiteren dus niet van het puntenverlies van AS Roma, dat 3-2 verloor bij Sampdoria. De Romeinen blijven tweede met 47 punten, vier minder dan leider Juventus. Palermo is negentiende en voorlaatste met elf punten.

In de Cypriotische competitie won leider APOEL Nicosia, met Igor de Camargo negentig minuten tussen de lijnen, op de 21e speeldag met 2-3 bij middenmoter Ethnikos Ahnas. De Camargo scoorde halfweg de eerste helft het eerste doelpunt voor APOEL.

In de stand blijft APOEL koploper met 52 punten. Eerste achtervolger AEK Larnaca telt er vijf minder.