Jupiler Pro League - KV Mechelen deelt Racing Genk in slotfase uppercut uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Mechelen heeft zaterdagavond op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Racing Genk. Seth De Witte scoorde in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd de enige treffer van de wedstrijd. De wedstrijd startte met een pakkend eerbetoon voor de deze week overleden echtgenote van Genk-voetballer Thomas Buffel.

In de stand komt KV Mechelen met 38 punten voorlopig op de zesde plaats terecht. Genk is met 34 punten pas achtste en zal nog moeten bikkelen om in Play-off I te geraken.

Eerder op zaterdag maakte KV Kortrijk met een nipte 2-1 thuiszege tegen Lokeren een einde aan een reeks van acht nederlagen op rij. Het degradatieduel van de 24e speeldag tussen Waasland-Beveren en Westerlo eindigde op de Freethiel op een scoreloos gelijkspel en KV Oostende liep in Sint-Truiden verrassend tegen een zware 3-0 nederlaag aan.

Op Super Sunday gaat landskampioen en leider Club Brugge zondagnamiddag (14u30) op bezoek bij AA Gent voor de Slag om Vlaanderen, om 18u wordt vervolgens de Clasico tussen Anderlecht en Standard afgetrapt in het Astridpark. Om 20u wordt de speeldag afgesloten met het duel tussen rode lantaarn Moeskroen en promovendus Eupen.

bron: Belga