Jupiler Pro League - Degradatieduel in Beveren levert geen winnaar op, STVV dient Oostende forse nederlaag toe

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het degradatieduel van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League tussen Waasland-Beveren en Westerlo is zaterdagavond op de Freethiel op een scoreloos gelijkspel geëindigd. Met de puntendeling blijft Westerlo met negentien punten voorlaatste in de stand, Waasland-Beveren is op twee na laatste met twintig punten. Moeskroen blijft met vijftien punten en een wedstrijd minder op de teller de rode lantaarn. De Henegouwers sluiten zondag de 24e speeldag af met het duel tegen promovendus Eupen, de op drie na laatste in de Jupiler Pro League.

KV Oostende liep in Sint-Truiden verrassend tegen een zware 3-0 nederlaag aan. Club Brugge-huurling Brandon Mechele opende op het halfuur de score voor de thuisploeg, twee doelpunten van Charlton-huurling Igor Vetokele (57. en 72.) velden het verdict voor de bezoekers. In de stand blijft Oostende met 39 punten vijfde, STVV wipt over Lokeren naar de elfde plaats in de stand en doet zo een uitstekende zaak in de strijd voor het behoud.

Eerder op zaterdag maakte KV Kortrijk met een nipte 2-1 thuiszege tegen Lokeren een einde aan een reeks van acht nederlagen op rij. Met KV Mechelen - Racing Genk wordt er zaterdagavond nog een wedstrijd gespeeld. Op Super Sunday gaat landskampioen en leider Club Brugge zondagnamiddag (14u30) op bezoek bij AA Gent voor de Slag om Vlaanderen, om 18u wordt vervolgens de Clasico tussen Anderlecht en Standard afgetrapt in het Astridpark.

bron: Belga