Jupiler Pro League - Chevalier bezorgt KV Kortrijk de zege tegen Lokeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Kortrijk heeft zaterdag met 2-1 (rust: 2-1) gewonnen van Sporting Lokeren op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League. Voor Kortrijk was het de eerste zege na acht nederlagen op rij. Bij de rust stond de eindstand al op het scorebord in het Guldensporenstadion. De teruggekeerde Teddy Chevalier bracht Veekaa met twee treffers (18. en 34.) al gauw 2-0 voor, vooral de tweede treffer van de publiekslieveling was van mooie makelij. Tom De Sutter zorgde met de rust in zicht met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (41.), maar verder kwam Lokeren niet meer. In de toegevoegde tijd kwam invaller Gary Martin wel nog dicht bij de aansluitingstreffer.

In de stand wipt Kortrijk na de zevende zege van het seizoen met 27 punten over Lokeren (25 punten) naar de tiende plaats.

Met Waasland-Beveren - Westerlo, Sint-Truiden - KV Oostende (20u) en KV Mechelen - Racing Genk (20u30) staan er zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma. Op Super Sunday gaat landskampioen en leider Club Brugge zondagnamiddag (14u30) op bezoek bij AA Gent voor de Slag om Vlaanderen, om 18u wordt vervolgens de Clasico tussen Anderlecht en Standard afgetrapt in het Astridpark. De 24e speeldag wordt zondagavond om 20u afgesloten met het duel tussen Moeskroen en Eupen.

bron: Belga