Eerste tickets voor Tomorrowland al na vijftig minuten de deur uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

De eerste ronde van de ticketverkoop voor het dancefestival Tomorrowland liep vanmorgen als een trein: na vijftig minuten was alles weg. Om 17.00 uur start de tweede ronde die ook toegankelijk is voor buitenlandse festivalbezoekers. Belgen die zich op voorhand geregistreerd hadden, konden vandaag vanaf 11.00 uur tickets kopen voor de dertiende editie van Tomorrowland. Vijftig minuten na de start van de voorverkoop was de eerste lading tickets al de deur uit. Wie er naast greep, kan om 17.00 uur nog een kans wagen of volgende week zaterdag, tijdens de internationale verkoop.

Het festival wordt dit jaar over twee weekends verspreid: van 21 tot 23 juli en van 28 tot 31 juli. De milieuvergunning voor beide weekends is al binnen sinds december, maar de gemeenten Boom en Rumst moeten nog formeel toezeggen dat er een tweede weekend mag georganiseerd worden en ook met de provincie zijn de onderhandelingen daarover nog bezig.

Tomorrowland maakt zich sterk dat er twee weekends gefeest zal kunnen worden. "Net zoals bij de vorige edities zijn er altijd dingen die na de start van de ticketverkoop nog geregeld moeten worden. De onderhandelingen met de provincie gaan over ons huurcontract van De Schorre, dat in maart afloopt en vernieuwd moet worden. Maar dat is louter een commerciële handelsovereenkomst, die zeker in orde komt", zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

bron: Belga