Xbox One kampt met Zombie-invasie dankzij Dead Rising

De Dead Rising-saga is intussen aan zijn vierde episode toe. Daarin maakt journalist Frank West zijn comeback, in een wereld die overspoeld wordt door horden zombies.

Dead Rising verscheen voor het eerst op de Xbox in 2006. Om die tiende verjaardag te vieren, haalt Capcom de held van de eerste aflevering, Frank West, vanonder het stof. De fotojournalist trekt op onderzoek in het stadje Willamette, in Colorado, waar na een mysterieuze epidemie de zombies het voor het zeggen hebben.

Het principe blijft hetzelfde. Je loopt door een open wereld en moet overleven. Daarvoor kan je zowat alles gebruiken: vuurwapens, machetes, baseballbats, stoelen, vuurwerk en grasmaaiers. Of je knutselt gewoon zelf de gekste wapens ineen. Net als de vorige episodes zit Dead Rising 4 tjokvol gore, geweld en entertainment (voor spelers +18).

Het concept werkt nog altijd prima, maar is ook erg (te) klassiek en biedt weinig nieuwigheden. Ook op grafisch vlak is Dead Rising 4 niet meteen een uppercut. Het scenario heeft weinig verrassingen in petto en de solomodus (niet speelbaar in co-op) is aan de korte kant. Op minder dan tien uur ben je uitgespeeld. Een episode om snel te vergeten en enkel voor diehard zombiefans.

(tw)