WK veldrijden – Wie pakt de regenboogtrui in Luxemburg?

WK veldrijden - Wie pakt de regenboogtrui in Luxemburg?

Een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dat is zondag het meest logische scenario in Luxemburg op het WK veldrijden. “Mathieu beschikt over de beste papieren”, stelt bondscoach Rudy De Bie, “maar ik geloof ook in Wout, ondanks zijn knieperikelen.” Het veldritseizoen 2016-2017 zal vooral herinnerd worden als het seizoen waarin Wout van Aert en Mathieu van der Poel de buit onder elkaar verdeelden. Ook zondag staat wellicht één van de twee tenoren op het hoogste schavot in het Luxemburgse Bieles. Van der Poel werd wereldkampioen in Tabor in 2015, vorig jaar toonde Van Aert zich oppermachtig in Heusden-Zolder. De kans dat een andere renner er zich tussen mengt zondag lijkt klein, al is er misschien een beetje hoop voor de tegenstand. Van der Poel reed meer achteruit dan vooruit in Hoogerheide vorige week, Van Aert kampt met een knieblessure. “Ik verwacht me aan een duel Wout versus Mathieu”, veegde Tom Meeusen van tafel op een persmoment met de Belgische selectie in Bieles, “Mathieu ontbrak het afgelopen zondag aan competitieritme en hij had ook hard getraind. Wout zal dan weer zijn conditie niet kwijt zijn. Ze hebben het voorbije seizoen altijd gedomineerd, zondag zal dat niet anders zijn.”

Ook bondscoach Rudy De Bie verwacht zich aan een duel. “Al trap ik een open deur in als ik zeg dat Mathieu van der Poel over de beste papieren beschikt. Nederland heeft ook nog andere ijzers in het vuur. Lars van der Haar lijkt net op tijd in topvorm, en de allerbeste Corné van Kessel moet niet veel onderdoen voor hem. Waar je nu al je geld kan op inzetten: wie wereldkampioen zondag wordt bij de eliterenners spreekt Nederlands.”

De bondscoach heeft vertrouwen in Van Aert. “Er zijn die knieperikelen”, weet hij, “maar ik denk dat hij zondag wel goed zal zijn. In Fiuggi toonde hij zich heel sterk. Soms kan een beetje rust ook deugd doen, je verliest die topconditie niet zo snel. Wout is trouwens niet de enige met winstkansen. Ik verwacht behoorlijk wat van Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Tom is een renner die altijd verrassend uit de hoek kan komen en Kevin is altijd goed op kampioenschappen. Ik verras misschien met deze boodschap, maar gek veel moeten Meeusen en Pauwels volgens mij niet onderdoen voor Van Aert”, eindigde hij.

bron: Belga