Ruben Martinez: “Het aanbod van Anderlecht kon ik niet weigeren”

Ruben Martinez: "Het aanbod van Anderlecht kon ik niet weigeren"

Bij vicekampioen RSC Anderlecht is Ruben Martinez voorgesteld als nieuwe doelman. De 32-jarige Spanjaard komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van Deportivo La Coruna en moet bij paars-wit de vervanger worden van reservedoelman Davy Roef, die de omgekeerde beweging maakte en tot het einde van het seizoen tekende in A Coruna. Bij Depor was Ruben Martinez slechts derde doelman na de Poolse international Przemyslaw Tyton en de Argentijn German Lux. Ruben mocht er enkel spelen in de Copa del Rey en kwam zo voor de winterstop slechts tot vier wedstrijden. “Ik denk dat ik wel hetzelfde niveau heb als de twee overige doelmannen, maar een coach brengt die niet gauw wissels aan in een ploeg die goed draait. Ik heb dus niet getwijfeld toen ik het aanbod van Anderlecht kreeg. Het is een club met een rijke geschiedenis, die voor de titel speelt en nog in de Europa League zit”, aldus Ruben.

In het Astridpark moet de Spanjaard de concurrentie aangaan met Frank Boeckx. “Ik heb nog niet met hem getraind, maar ik zag hem woensdag in de wedstrijd tegen Westerlo wel aan het werk. Hij is een goede, solide doelman”, besloot Ruben, die in de hoofdstad het rugnummer 1 van Roef krijgt.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is tevreden met het geleverde werk tijdens de wintermercato, die dinsdag om middernacht onherroepelijk sluit. “Voor de start van de mercato vroeg de coach me een aanvaller, middenvelder en doelman. Weiler heeft me een lijst met spelers gegeven en ik heb al zijn verzoeken ingewilligd. De doelman die hij wou, zit hier naast me”, verwees HVH naar Ruben Martinez. “Weiler kende hem al en vroeg ons alles te doen om hem naar hier te halen. Deportivo wou hem echter enkel laten vertrekken als ze over een andere doelman konden beschikken. Daarna hebben we met de entourage van Roef naar deze oplossing toegewerkt. Davy wou ook echt wel naar A Coruna.”

bron: Belga