Nieuwe namen op most wanted-lijst: een dwerg, duiveluitdrijver en verkrachter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De most wanted-lijst van de federale politie bevat drie nieuwe namen. Het gaat om drie mannen: een ervan wordt gezocht vanwege een gewelddadige homejacking, een andere voor twee verkrachtingen en een derde voor een duiveluitdrijving met dodelijke afloop. De eerste nieuwe naam op de lijst is die van de Marrokaan Ali Bounou (29). De rechtbank van eerste aanleg in Brussel veroordeelde hem in 2010 tot tien jaar cel voor ontvoering, diefstallen met geweld en verkrachtingen. Bounou was in mei en juni 2009 betrokken bij de verkrachting van drie vrouwen in Brussel. Een eerste keer werd een vrouw met geweld in een wagen gesleurd, waar Bounou met drie kompanen in zat, waarna de vrouw in een appartement aan het Zuidstation werd verkracht. De tweede keer lokte Bounou twee Amerikaanse toeristen mee naar een appartement, waar hij en een mededader hen meermaals verkrachtten.

Een andere nieuwe naam op de lijst is die van de Marokkaan Othamne Galouby (35). Galouby staat bekend als de islamitische gebedsgenezer die de Antwerpse Layla A. (19) van boze geesten of "djinns" moest bevrijden. Op een nacht in oktober 2009 overgoot Galouby het slachtoffer zelfs twee keer met kokend water. Ook bracht hij een bijtende soda aan op haar buik en knieën, wat haar dood veroorzaakte. Het Antwerpse hof van beroep veroordeelde Galouby tot tien jaar cel voor zware opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Een derde, opvallende verschijning tot slot is de ex-Joegoslaaf Aza Petrovic (31), een dwerg. Hij was in juni 2014 betrokken bij een homejacking in La Louvière, waar de slachtoffers een blijvende fysieke handicap aan overhielden. Petrovic' taak bestond erin de omgeving, het huis en de gewoontes van het echtpaar vooraf te observeren, en tijdens de homejacking de bewaking te verzekeren.

Wie meer info heeft over deze personen, kan daarvoor terecht op het gratis nummer 0800 30 300 of e-mailadres djo.perm@police.belgium.eu. Wie vanuit het buitenland belt, kan het nummer 0032 2 554 44 88 gebruiken.

bron: Belga