Verzekeraar wil voorzichtige jonge chauffeurs belonen met pizza en koffie

De Britse verzekeraar Direct Line wil jongeren aanzetten om veiliger te rijden. In plaats van ze te straffen met hogere polissen, wil de maatschappij belonen met pizza en koffie.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Daarvoor moeten bestuurders wel een app installeren op hun telefoon. Die houdt allerlei gegevens, zoals snelheid en remgedrag bij. Op basis van hun gedrag achter het stuur, krijgen gebruikers punten, die ze kunnen inruilen bij koffie- en pizzaketens. De punten worden bovendien bijgehouden op een scorebord. De app volgt een jonge bestuurder zo tijdens zijn eerste 1.000 mijl (1.000 kilometer).

De verzekeraar biedt het programma bovendien aan aan elke jonge chauffeur, ongeacht hun verzekeringsmaatschappij. "We weten dat schrikmethodes niet werken bij het jonge publiek. Ze denken toch dat ze onsterfelijk zijn. Daarom hebben we met psychologen samengezeten om te kijken hoe we verantwoord gedrag op de weg kunnen belonen. Het scorebord voegt daarnaast nog een competitief element toe", aldus brand director Kerry Chilvers aan Metro UK.