Nieuw-Zeelandse rodeo vervangt schaap met man in pak

De organisatoren van de Nieuw-Zeelandse Kakahi Rodeo hebben een unieke manier gevonden om een wet te omzeilen. In plaats van een schaap gebruiken ze nu een man in een pak.

Een van de laatste evenementen op de Noord-Nieuw-Zeelandse rodeo houdt in dat kinderen schapen achterna zitten. Dat evenement stuitte echter op heel wat kritiek van dierenrechtenorganisaties. Ze noemen het onnodig wreed voor de wollige dieren.

De Nieuw-Zeelandse minister van de Primaire Industrie denkt er ook zo over. Hij heeft regels uitgezet die de het rodeo-evenement verbieden.  Vorig jaar werden de schapen daarom vervangen door clowns die zakken wol meesleurden. Dit jaar worden die dus vervangen die mensen in een schapenpak.

Een stap in de goede richting, vindt dierenrechtenorganisatie SAFE. Al heeft de vereniging nog altijd problemen met de rodeo an sich. “Het probleem met rodeo, hoeveel kleine wijzigingen je ook doorvoert, is dat je dieren misbruikt voor entertainment”, getuigt woordvoerster Marianne Macdonald bij NZHerald.