Chinees fietst maar liefst 500 kilometer in de verkeerde richting

Chinezen vieren dit weekend nieuwjaar en brengen die tijd traditioneel door met hun familie. Dat houdt een gigantische volksverplaatsing in. Een man wou die weg afleggen met de fiets, maar maakte een vergissing van formaat
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De man wou van Rizhou naar zijn heimaat Qiqihar in het noorden rijden. De afstand tussen beide gebieden bedraagt maar liefst 1.700 kilometer, maar de man kon het treinticket niet betalen. Daarom had hij besloten de toch te maken op de fiets.

Die tocht beëindigde in Anhui, toen de verkeerspolitie hem van de snelweg plukte. Fietsen was daar niet toegestaan, maar het ergste moest nog komen voor de reiziger. Anhui ligt immers 500 kilometer ten zuiden van Rizhou. Volgens People's Daily had hij aan het begin van zijn reis verkeerde instructies gekregen en volgde hij die nog steeds.

De ordediensten konden het niet over hun hart krijgen om de man terug op zijn fiets te zetten. Agenten en tolbeambten legden samen voor een treinticket, zodat de man Chinees Nieuwjaar toch thuis kon vieren.