Weerbericht - Zachter weer in het verschiet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donderdagochtend is het meestal zwaarbewolkt. In het noordoosten van het land zijn enkele opklaringen mogelijk. In de loop van de dag verdwijnt de bewolking op de meeste plaatsen en is het een zonnige dag. Dat meldt het KMI. De temperaturen komen onder invloed van de zon wat hoger uit, met maxima tussen 1 en 3 graden in Vlaanderen en 0 tot -3 graden in de Ardennen. De nacht van donderdag op vrijdag begint helder, maar geleidelijk komt er vanuit het westen wat meer (hoge) bewolking binnen. De minima liggen tussen -2 en -7 graden, maar naar de ochtend toe wordt het wat minder koud. De wind is matig en in de Ardennen soms vrij krachtig en draait naar zuidelijke richtingen.

Na een koude ochtend zijn er vrijdag aanvankelijk nog opklaringen. In de loop van de dag verwachten we behoorlijk wat hogere wolkenvelden maar blijft het overwegend droog. Het wordt zachter met maxima van 2 tot 9 graden.

Zaterdag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Een paar lokale buien zijn mogelijk maar het blijft toch in vele streken droog. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden in het westen en het centrum.

Zondag neemt de bewolking toe en vergroot in de loop van de dag de kans op lichte regen. De maxima klimmen lokaal tot 9 graden.

De eerste helft van volgende week verwachten we perioden met regen en buien. Dinsdag stijgt het kwik tot 10 of 11 graden. De nachtvorst verdwijnt in de meeste streken

bron: Belga