Verdachte Sofiene Ayari aanwezig bij reconstructie schietpartij in Driesstraat Vorst

Verdachte Sofiene Ayari aanwezig bij reconstructie schietpartij in Driesstraat Vorst

In de Driesstraat in Vorst heeft vanochtend een reconstructie plaatsgevonden van de schietpartij op 15 maart 2016. Die schietpartij bracht de politie definitief op het spoor van de toen al vier maanden voortvluchtige terreurverdachte Salah Abdeslam. Abdeslam zelf was niet aanwezig op de reconstructie, een van de twee andere mannen die zich op dat moment in het appartement bevond, de zogezegde Sofiene Ayari, wel. Dat zegt het federaal parket vandaag. De reconstructie begon om 9.30 uur. Volgens het federaal parket was Sofiene Ayari, de man die zich ook al uitgaf als “Monir Ahmed Alhaj” en “Amine Choukri”, vergezeld van zijn advocaat. Ook waren de advocaten van de burgerlijke partijen en verschillende experten aanwezig. Salah Abdeslam, die uitgeleverd is aan Frankrijk, was er niet.

“Deze wedersamenstelling verliep zonder bijzondere incidenten”, zegt het federaal parket. “In het belang van het onderzoek worden er geen details vrijgegeven over het verloop noch over het resultaat van de wedersamenstelling.”

Bij de schietpartij in de Driesstraat kwam de Algerijnse terreurverdachte Mohamed Belkaid om het leven (36). Belkaid, ook gekend onder de schuilnaam Samir Bouzid, werd ervan verdacht een coördinerende en voorbereidende rol te hebben gespeeld bij de aanslagen in Parijs.

bron: Belga