Venus Williams bereikt na 14 jaar opnieuw finale Australian Open

door
Belga
Leestijd 2 min.

Venus Williams (WTA 17) heeft zich vandaag als eerste speelster geplaatst voor de finale van de Australian Open in Melbourne. In een Amerikaans onderonsje versloeg ze Coco Vandeweghe (WTA 35) in drie sets. Na 2 uur en 25 minuten tennis stond de 6-7 (3/7), 6-2 en 6-3 eindstand op het scorebord in de Rod Laver Arena.

In de finale neemt Venus Williams, het dertiende reekshoofd, het zaterdag op tegen haar jongere zus Serena (WTA 2) of de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA 79).

Het is veertien jaar geleden dat Venus Williams nog zo knap presteerde in Melbourne. In 2003 haalde ze er eveneens de finale, waarin ze toen verloor van Serena. Vorig jaar ging ze 'down under' al in de eerste ronde onderuit tegen de Britse Johanna Konta.

Met haar 36 lentes is de zevenvoudig grandslamkampioene (5x Wimbledon, 2x US Open) de oudste deelneemster in de vrouwentabel. De Amerikaanse speelt zaterdag haar vijftiende grandslamfinale, de eerste sinds 2009. Toen botste ze op Wimbledon andermaal op Serena in de eindstrijd.

"Dit betekent zoveel voor mij", reageerde Venus na haar overwinning. "Zij heeft fantastisch gespeeld, ik werd de hele tijd in de verdediging gedrongen. Dit is meer dan ik durfde dromen."

Coco Vandeweghe (25) speelde vandaag haar allereerste halve finale op een grandslam. In Australië was een derde ronde (in 2015) haar beste uitslag tot dusver. In de vierde ronde (achtste finales) had de Amerikaanse gestunt door de Duitse titelverdedigster en nummer 1 Angelique Kerber te verslaan. Daarna ging de Spaanse Garbine Muguruza, die vorig jaar Roland Garros won, voor de bijl.

bron: Belga