Jupiler Pro League - Standard redt een punt bij Eupen

Standard Luik is donderdag op de 23e speeldag van de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Eupen. De Rouches hebben daardoor in de stand vier punten minder dan AA Gent, de zesde in het klassement. Bij Standard moest doelman Guillaume Hubert na de blamage tegen Club Brugge (0-3) wijken voor Jean-François Gillet. Nieuwkomer Razvan Marin kreeg meteen een basisplaats. Bij Eupen ontbrak elk spoor van sterkhouder Henry Onyekuru, die op een transfer zou azen.

De Rouches kenden een droomstart in het Kehrwegstadion. Al na twee minuten kopte Belfodil een gemeten voorzet van Marin tegen de touwen. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Lazare creëerde ruimte voor het schot op de rand van strafschopgebied, maar zijn draaiende bal spatte uiteen op de paal. Eupen kon na een overtreding van Gillet op de doorgebroken Sylla aanspraak maken op een strafschop. Scheidsrechter Sébastien Delferière wilde daar echter niet van weten. Iets na het halfuur kwam Eupen goed weg wanneer Orlando Sa het leer tegen de lat vlamde. In het slot van de eerste helft voorkwam doelman Van Crombrugge de 0-2 met uitstekende saves op schoten van Edmilson en Raman.

Na de pauze hing Eupen de bordjes snel gelijk. Het schot van Lazare ging naast, maar Laifis devieerde het leer in eigen doel. Nadat een doelpunt van Orlanda Sa was afgekeurd wegens buitenspel, kreeg Standard het deksel op de neus. Gillet dook eerst nog goed in de voeten van Sylla, maar werd enkele minuten later wel gevloerd door de Senegalese spits: 2-1 na twee derde wedstrijd. Ei zo na had Eupen zijn schaapjes op het droge. Een heerlijk afstandsschot van Diagné strandde tegen de kruising. Standard sleepte in het slot alsnog een punt in de wacht. Belfodil strafte een enorme blunder van doelman Van Crombrugge af, de goalie talmde te lang om het leer weg te werken. Gillet moest zich in de blessuretijd een derde keer omdraaien, maar de lijnrechter liet het kopbaldoelpunt van Sylla niet goedkeuren.

In de stand blijft Standard op de negende plaats staan met 32 punten. Dat zijn er vier minder dan AA Gent, dat met de zesde plaats het laatste ticket voor Play-Off I in handen heeft. Eupen is dertiende met 21 punten, zes meer dan rode lantaarn Moeskroen.