Taxichauffeur krijgt goed betaalde job na eerlijke daad

Eerlijkheid duurt het langste. Dat ondervindt een Filipijnse taxichauffeur. De man krijgt uit alle hoeken lof nadat hij de vergeten spullen van een zakenman terugbracht. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Zakenman Trent Shields stapte dit weekend gehaast uit een taxi nadat hij onwel was geworden en weinig had geslapen. Zo liet hij zijn tas achter, waarin zijn laptop, paspoort en koptelefoon zaten.

Taxichauffeur Reggie Cabututan twijfelde geen moment en bracht de waardevolle terug naar de klant. Om de integere bestuurder te bedanken, gaf Shields een grote fooi en poseerden ze samen voor een foto. Een zakenpartner deelde het verhaal met de foto op Facebook, waar Reggie plotsklaps een regionale held werd.

Heel wat inwoners van Baguio en de Filipijnen in het algemeen zijn apetrots op Reggie. Zo kreeg hij maandag een speciale prijs tijdens een vlaggenceremonie van de stad Baguio.

Zijn goede daad bleef zelfs in het buitenland niet onopgemerkt. Een van de bedrijven van de zakenman heeft Cabututan een spoedcursus software-ontwikkelaar aangeboden. Meteen nadien volgt een goedbetaalde job.

"Het enige dat ik gedaan heb was terugkeren om de spullen terug te geven toen ik besefte dat iemand ze had achtergelaten", getuigt Reggie bescheiden.