Mindervalide haan krijgt tweede leven als therapiedier

Screenshot Global BC

Louise de haan is een letterlijke geluksvogel. Het mindervalide dier ontsnapte al meermaals aan de dood. Nu heeft hij een job en een gepersonaliseerde rolstoel. 

De haan zag het levenslicht op een kippenboerderij. De vogel had meteen geluk toen de boer dacht dat hij een hen was. Hanen worden immers geslacht bij geboorte, omdat ze geen eieren leggen.

Louise kwam wel met een afwijking aan de benen op de wereld. Daardoor kon hij moeilijk stappen en had hij bijgevolg moeite om aan eten te komen. De kip sprong gelukkig in het oog van de kinderen op de boerderij. Zij overtuigden hun ouders om Louise naar een plek te brengen waar hij geholpen zou worden.

Zo belandde hij op Sali’s Farm, een vzw die zich inzet voor kinderen die het slachtoffer zijn van geweld of misbruik. De haan lijkt altijd te vinden voor een knuffel en is bovendien een bron van inspiratie met zijn overlevingsvermogen. De kinderen voelen volgens oprichter Keryn Denroche een speciale band met Louise, dankzij alles wat hij heeft meegemaakt. Een prima therapiedier dus.

Forget about photos with Santa – photos with Louise take the cake <3

Posted by Semiahmoo Animal League Inc. on Sunday, 18 December 2016

Maar de gezondheid van de haan ging er wel op achteruit. Nadat hij enkel tenen verloor door een infectie, kreeg Louise gepersonaliseerde schoenen om verdere complicaties te vermijden. Om wandelen nog eenvoudiger te maken, heeft Denroche zelfs een aangepaste rolstoel besteld. Sindsdien loopt het leven van Louise op wieltjes, letterlijk en figuurlijk.

In case you missed it. Here's Louise on BC Global tonight.We had so much fun with the film crew 🙂 And what kind and compassionate men – Aaron & Carl <3 Please come back and visit us soon.

Posted by Semiahmoo Animal League Inc. on Tuesday, 24 January 2017