Zon is op komst

Zon is op komst

Na een grijze ochtend met plaatselijk ook nevel of mist, breekt in de loop van vandaag vanuit het oosten de zon door. Die blijft tot en met vrijdag dominant en duwt de maxima naar bijna 10 graden op vrijdag. Vanaf het weekend wordt de kans op neerslag groter. Vandaag hangt er aanvankelijk nog vrij veel lage bewolking, met her en der nevel of mist. Later wordt het zonniger vanuit het oosten. De maxima liggen tussen -6 en +2 graden. De oostelijke tot zuidoostelijke wind is meestal zwak en in de Ardennen en aan de kust vaak matig. Vanavond en vannacht wordt het helder. De temperaturen kunnen overal flink dalen: van -5 graden aan de kust en het centrum tot -9 graden op de toppen van de Ardennen en Hoge Venen.

Morgen verwachten we droog en zonnig weer. De zwakke tot matige zuidoostenwind voert nog steeds vrij koude lucht naar ons land. De maxima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en lokaal +3 graden in Laag- en Midden-België.

Vrijdag wordt het overwegend zonnig met enkele hoge wolken. Onder invloed van een zachtere zuidelijke wind liggen de maxima tussen +1 en +9 graden. ’s Nachts blijft het echter in het hele land vriezen.

Van zaterdag tot dinsdag verwachten we meer bewolking en wordt ook de kans op neerslag groter, die mogelijk een winters karakter hebben in Hoog-België. De maxima op de Ardense toppen liggen rond het vriespunt. In Vlaanderen kunnen we zaterdag nog +8 graden halen, maar lijkt het de dagen nadien weer af te koelen.

bron: Belga