Verkeer op Antwerpse R2 dit weekend over één rijstrook richting Stabroek

Verkeer op Antwerpse R2 dit weekend over één rijstrook richting Stabroek

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert komend weekend herstellingen uit aan het wegdek van de R2 in Antwerpen. Vanaf vrijdagavond wordt één rijstrook ingenomen ter hoogte van de Liefkenshoektunnel richting Stabroek, meldt AWV vandaag. Door het vriesweer ontstond er vorige week aanzienlijke schade aan het wegdek van de R2 ter hoogte van de Liefkenshoektunnel. Het agentschap moest daarom een noodherstelling uitvoeren. Om de volledige rijbaan zo snel mogelijk terug te kunnen vrijgeven, werd toen een eerste tijdelijke herstelling uitgevoerd.

Dit weekend wordt de schade grondiger aangepakt: een deel van het wegdek wordt opgebroken en nadien volledig vernieuwd met gietasfalt. Deze grondige herstelling gaat volgens AWV zeker mee tot komende zomer. Dan wordt immers het wegdek van de R2 compleet en duurzaam vernieuwd tussen de Liefkenshoek- en de Tijsmanstunnel.

De werken beginnen vrijdagavond 27 januari na de avondspits en zullen in de loop van zondag klaar zijn. De R2 blijft tijdens de herstellingswerken steeds open, maar ter hoogte van de Liefkenshoektunnel moet het verkeer richting Stabroek over één rijstrook.

bron: Belga