Rafael Nadal staat in halve finales van Australian Open

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Nadal (ATP 9) heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finales van de Australian Open in Melbourne. De Spanjaard was in de Rod Laver Arena te sterk voor de Canadees Milos Raonic (ATP 3). Het werd 6-4, 7-6 (9/7) en 6-4 na 2 uur en 44 minuten. In de halve eindstrijd neemt negende reekshoofd Nadal het op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 15). Die schakelde eerder op de dag David Goffin (ATP 11) uit met 6-3, 6-2 en 6-4.

Nadal, 30, en Raonic, 26, stonden vandaag voor de negende maal tegenover elkaar. De Spanjaard haalde het voor de zevende keer en pakte meteen ook revanche voor zijn nederlaag tegen Raonic eerder deze maand in de kwartfinale in Brisbane.

Rafael Nadal won de Australian Open al een keer, in 2009. Vorig jaar moest hij verrassend na de eerste ronde inpakken na verlies tegen zijn landgenoot Fernando Verdasco.

Milos Raonic, het derde reekshoofd, strandt net als in 2016 in de halve finales in Melbourne. Twaalf maanden geleden botste hij op Andy Murray. De Canadees wacht nog steeds op een eerste grandslamtitel. Nadal heeft er al veertien op zijn erelijst (9x Roland Garros, 2x Wimbledon en US Open, 1x Australian Open).

Grigor Dimitrov en Rafael Nadal speelden al acht keer tegen elkaar. Nadal won zeven ontmoetingen maar verloor wel de laatste, in oktober vorig jaar op hardcourt in Peking (6-2, 6-4).

bron: Belga