Quintana hoopt dit jaar in voetsporen van Pantani te treden

Quintana hoopt dit jaar in voetsporen van Pantani te treden

Nairo Quintana doet deze zomer andermaal een gooi naar een allereerste eindzege in de Ronde van Frankrijk. Hij stond al drie keer op het Tourpodium maar nog niet op de hoogste trede. Voor ‘La Grande Boucle’ wil de Colombiaan ook pieken in de Ronde van Italië, die dit jaar toe is aan de honderdste editie. De laatste renner die de dubbel Giro-Tour lukte, was de betreurde Marco Pantani in 1998. “De honderdste editie van de Giro spreekt aan. Maar wat in onze ploeg het meeste enthousiasme opwekt, is de Tour de France. Daar hebben we nog een taak te volbrengen”, liet Quintana in Madrid optekenen tijdens de voorstelling van zijn ploeg Movistar voor 2017. “Het is een uitdaging die de ploeg enorm motiveert. Als het ons lukt, zou het een ongelofelijke prestatie zijn. En mocht het niet lukken, tja, dat kunnen we nu nog niet zeggen want we hebben het nog niet geprobeerd.”

Quintana won de Giro in 2014 en de Vuelta in 2016. In de Tour eindigde hij al twee keer tweede (in 2013 en 2015) en een keer derde (in 2016). Telkens ging de eindwinst naar Chris Froome, de Brit die ook op 1 juli in het Duitse Düsseldorf als topfavoriet aan de start zal staan.

Movistarmanager Eusebio Unzué gelooft alvast in de kansen van Quintana. “We beschikken over interne gegevens die ons geruststellen. Het is perfect mogelijk dat Nairo, wanneer hij in vorm aan de start van de Giro verschijnt, hij ook in perfecte conditie kan zijn voor de Tour. Er zijn 33 dagen tussen de twee rondes en dat is voldoende om te recupereren.”

bron: Belga