Tweelingzusjes zijn geboren met verschillende huidskleur

Tweelingzusjes hebben verschillende huidskleur
Facebook / Whitney Meyer

Een schattige Amerikaanse tweeling is goed op weg om wereldbekend te worden. De zusjes zijn geboren met een verschillende huidskleur. Terwijl Jarani een donkere huid heeft en bruine ogen, heeft Kalani blauwe ogen en een lichtere teint.

De zusjes zijn vorig jaar in april geboren. De ouders, het gemengde koppel Whitney Meyer en Tomas Dean, waren destijds in de zevende hemel. “We konden onze ogen niet geloven”, vertellen ze aan CNN. “Dit is zo zeldzaam. We hadden nooit gedacht dat het bij onze tweeling zou gebeuren.”

De twee zusjes zijn een twee-eiige tweeling. Dit betekent dat er twee eicellen tegelijk en apart van elkaar bevrucht zijn. Op die manier is het normaal dat de twee zusjes kunnen verschillen van karakter en uiterlijk.

Toch is het zeldzaam dat ouders met een blanke en donkerdere huidskleur een tweeling krijgen met een verschillende huidskleur. De Britse geneticus Jim Wilson schat dat die kans 1 op 500 is.

Like/share us please!! We're chromosome twins . Kalani(on left) is light with blue eyes and Jarani(on right) is the darker one with brown eyes. This is rare but so awesome to share!! How many likes can we get?

Posted by Whitney Meyer on Wednesday, 2 November 2016