Ongewone ballerina verovert harten én het internet

Instagram / @lizzy.dances

Lizzy Howell uit Delaware is een ware internetsensatie. Het 15-jarige meisje is een getalenteerde ballerina die er niet uitziet zoals de meeste ballerina’s. Al die onverwachte aandacht doet de jonge danseres plezier.

“Dat het internet me plots opmerkt, daar kan ik alleen maar blij om zijn. Het voelt goed dat ik een voorbeeld voor alle vrouwen kan zijn. Want als je wil dansen, dan is de manier waarop je eruitziet toch niet belangrijk. Hoe je danst, of je de technieken onder de knie hebt, dat is wat telt”, aldus Lizzy.

turning monday¿ #ballet#turn#balletdancer#dancer#foutte

A video posted by Lizzy ?? (@lizzy.dances) on

“Een vorige dansleraar bleef er maar op hameren dat ik gewicht moest verliezen. Want dat ik anders altijd dezelfde rollen zou aangeboden krijgen. Waarom? Omdat de balletkleren voor voorstellingen mij niet pasten. Maar gelukkig heb ik een dansstudio gevonden die vanuit mijn persoon willen werken. Die me niet alleen zegt welke rol ik aankan, maar daarvoor ook bereid is het juiste balletkostuum te maken.”

nutcracker auditions are in a month??

A photo posted by Lizzy ?? (@lizzy.dances) on

De jonge Amerikaanse heeft nog advies voor iedereen met een droom.

“Laat niemand je tegenhouden. Doe wat je graag wil doen. Degene die je tegenwerken, die kennen je niet, weten niet wat je verhaal is. Het heeft geen zin om je dat aan te trekken.”

happy national dance day part dos. thank you @vicvosh for throwing an amazing dance party!❤️

A photo posted by Lizzy ?? (@lizzy.dances) on

Een wijze jongedame.