N-VA: "Geen bouwvergunning voor Eurostadion"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De regeringspartij N-VA wil dat de bevoegde Vlaamse overheidsdienst de bouwaanvraag voor het Eurostadion op parking C van de Heizel blokkeert, schrijft De Tijd vandaag. Die beslissing ligt in principe bij de gemeente Grimbergen, maar Vlaanderen speelt toch een sleutelrol in de besluitvorming. Als de administratie een negatief advies geeft, is Grimbergen verplicht dat te volgen en de bouwvergunning te weigeren. Het gevolg is een nieuwe vertraging, waardoor het uitgesloten lijkt dat de projectontwikkelaar Ghelamco zijn deadline voor de start van de werken, deze zomer, nog haalt.

De N-VA steekt niet weg dat er vanuit Vlaanderen een negatief advies moet komen omdat de bouwaanvraag strijdig is met de afspraken in het ruimtelijk bestemmingsplan. "De bouwheer Ghelamco haalt ongeoorloofde truken uit om onder de maximaal toegelaten oppervlakte van 50.000 m2 voor recreatie te blijven", zegt Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA).

Ghelamco is niet onder de indruk van de kritiek. "Wij horen ook de geruchten dat iedereen ermee wil stoppen. Maar er is nog altijd constructief overleg met Anderlecht. Wij hebben opdracht gekregen een stadion te bouwen, waar draagvlak voor is", reageert Ghelamco-bestuurder Philip Neyt.

bron: Belga