Rat vastgebonden als straf voor rijstdiefstal

Een uitbater van een winkel in het Chinese Heyuan heeft een rijstdief op een vreemde manier bestraft. De rat werd vastgebonden met een bordje waarop hij spreekt over zijn daden.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

"Al sla je me dood, ik zal nooit toegeven dat ik je rijst heb gestolen." Met die boodschap verscheen het knaagdier op het Chinese sociale netwerk Weibo. Dat beeld werd gevolgd door een nieuwe foto, waarop de rat tot inkeer was gekomen. "Ik zal het nooit meer doen", staat te lezen op het bordje in de tweede foto.

Foto Weibo

Over het lot van de rat is niets geweten, maar de foto's verhitten de gemoederen op het Chinese sociale netwerk. Zo vergelijkt iemand de gevangen rat met intellectuelen die gemarteld werden tijdens de Culturele Revolutie onder Mao. Iemand anders is dan weer bezorgd over het lot van de rat en wat het dier nu met doen met Chinees Nieuwjaar dit weekend.

"Sommige mensen hebben medelijden met de rat, andere haten hem en weer andere vinden het gewoon grappig. Ik heb te doen met het beestje. Het is maar een klein dier, dat waarschijnlijk gestorven is door deze behandeling", getuigt de uploader van de foto bij The Daily Mail.