Kok gooit chilipoeder in ogen van ontevreden klant

Een Welshe man zal een restaurant nog lang herinneren. De eter was niet enkel ontevreden over zijn maaltijd, daarbovenop kreeg hij ook nog chilipoeder in zijn ogen.

David Evans vond het vlees in ‘Prince of Bengal’ taai en rubberachtig. Die mening verkondigde hij dan ook aan chef Kamrul Islam. Het gesprek tussen de twee aardde uit in een scheldpartij, waarna Islam terug naar zijn keuken ging.

De restaurantbezoeker besloot om de kok te volgen naar de keuken. Dat leverde hem een gezicht voor chilipoeder op. Het pikante kruid zorgde er meteen voor dat Evans tijdelijk blind was. Uiteindelijk werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens Islam was het een geval van zelfverdediging. “Hij was erg agressief en duwde een personeelslid weg. Ik was bang en greep een handvol chili om me te verdedigen. Uit angst gooide ik het naar hem. Chili brandt stevig, maar het is niet levensgevaarlijk”, aldus de chef-kok bij Metro UK.

De feiten zijn volgens de eters net iets anders. “De kok was extreem onbeleefd en agressief en beschuldigde ons ervan dat we niet wilden betalen. Hij begon op mij te vloeken en dat pikte David niet. Daarom ging hij naar de keuken, om zijn verontschuldigingen te eisen. Toen kreeg hij plots een grote kom chilipoeder in zijn ogen”, getuigt Michelle Evans bij The Telegraph.

De politie onderzoekt de zaak nu. Volgens The Telehgraph is één man gearresteerd op verdenking van geweldpleging.