David Goffin zit voor het eerst in kwartfinales Australian Open

David Goffin zit voor het eerst in kwartfinales Australian Open

Er komt voorlopig geen einde aan het parcours van David Goffin (ATP 11) op de Australian Open. Hij versloeg in de Rod Laver Arena de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) met 5-7, 7-6 (7/4), 6-2 en 6-2. Goffin staat zo voor het eerst in zijn carrière, en als eerste Belgische man ooit, in de kwartfinales van de Open Australische tenniskampioenschappen. “Ik ben moe maar tevreden, dit doet enorm veel deugd”, reageerde hij na de wedstrijd, die 2 uur en 44 minuten had geduurd.
Vorig jaar stond Goffin ook al in de achtste finales in Melbourne, maar toen botste hij op Roger Federer. “De sleutel vandaag was dat ik echt goed heb opgeslagen. Daardoor kon ik tijdens de tweede set in de match blijven”, legde Goffin uit. “Dominic speelde met zo’n intensiteit dat het echt moeilijk was. Ik speelde een goeie tiebreak en daarna was ik heel solide. Dat was nodig want niemand kan harder op een bal meppen dan Dominic. Vanaf de derde set kon ik dieper slaan en agressiever spelen, en hij begon te missen. Op het einde maakte hij veel fouten.”

De 26-jarige Goffin staat voor de tweede keer in zijn carrière in de kwartfinales van een grandslam. In 2016 haalde Belgiës beste tennisser de laatste acht op Roland Garros, waar hij toen wel van Thiem verloor. Woensdag treft Goffin de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 15) of de Oezbeek Denis Istomin (ATP 117), de man die in de tweede ronde titelhouder Novak Djokovic (ATP 2) uitschakelde.

“Grigor heeft er een opvallend begin van het seizoen opzitten. Hij won het hoog aangeschreven toernooi van Brisbane en speelde tot dusver heel solide. Istomin tennist momenteel op een wolk. Hij klopte Djokovic en trok daarna de lijn door tegen Carreno Busta.”

Meer dan ooit wenkt voor Goffin de top tien, maar daar wil hij nog niet te veel aan denken. “Ik ga proberen mij helemaal te concentreren op de match en niet bezig te zijn met de eventuele gevolgen”, besluit hij.

bron: Belga