Van Aert hervat training ondanks ontstoken knie

Wout van Aert mag opnieuw trainen

Het ziet er naar uit dat Wout van Aert zijn titel volgend weekend zal kunnen verdedigen op het WK. De regerende wereldkampioen heeft alvast de trainingen hervat, hoewel zijn knie nog niet helemaal genezen is. «Maar hij voelt zich goed.»

Het was gisteren de eerste keer sinds de Wereldbekerwedstrijd in Fiuggi, ondertussen twee weekends geleden, dat Van Aert op de fiets kroop. De voorbije week moest het speerpunt van de Belgische selectie noodgedwongen rusten.

Hij sukkelt met een ontsteking aan de knie, waardoor aquatraining het enige haalbare was. «En die ontsteking is nog niet helemaal weg», laat zijn werkgever Crelan-Charles weten na een nieuwe controle. «Maar Wout kreeg wel groen licht om te trainen.»

En dus werkte Van Aert gisteren een training van anderhalf uur af, waarvan hij zelf het bewijs zwierde op Twitter. Kwestie van de fans gerust te stellen. De Kempenaar heeft nog zes dagen om zijn topvorm terug te vinden en zondag Mathieu van der Poel af te troeven in wat nu al aangekondigd wordt als een duel om de regenboogtrui.

Trainer Niels Albert is alvast hoopvol. «We hebben een training afgewerkt en een beetje wedstrijdsimulatie», klinkt het. «Wout voelde zich goed.» Zelf zal de renner pas later deze week de media te woord staan, wanneer de officiële persconferentie voor het WK plaatsvindt.