Masters snooker – Ronnie O’Sullivan: “Deze heb ik een beetje gestolen”

Masters snooker - Ronnie O'Sullivan: "Deze heb ik een beetje gestolen"

Met een 10-7 zege tegen Joe Perry plaatste Ronnie O’Sullivan zondag voor de zevende keer zijn naam op de erelijst van het Masters snooker. De 41-jarige Engelsman besefte wel dat hij niet zijn beste niveau gehaald had. “Deze heb ik een beetje gestolen”, klonk het. “Perry had me altijd moeten verslaan, maar ik heb veel geluk gehad.” “Ik had al geluk dat ik niet op de beste O’Sullivan botste”, reageerde Perry. “Ik heb bewezen dat ik het nog kan en ga nog altijd blijven proberen een groot toernooi te winnen. Op deze finale heb ik 26 jaar moeten wachten. Het was een geweldige ervaring en het smaakt naar meer.”
Met zeven zeges is O’Sullivan nu alleen recordhouder. “Niet te geloven dat ik beter doe dan Hendry. Misschien moet ik die zijn record op het WK toch ook nog maar ontfutselen (Hendry won 7 WK’s, O’Sullivan 5). Neen, het is geweldig om records op je naam te hebben, maar ik ben niet gulzig. Toen ik een kind was droomde ik ervan om dit één keer te winnen. Al wat erbij komt is bonus.”
Als eerste kreeg O’Sullivan de “Paul Hunter Trophy” overhandigd. De trofee kreeg die naam dit jaar ter nagedachtenis van Paul Hunter. Die won het Masters in 2001, 2002 en 2004, die laatste keer in een finale tegen O’Sullivan. In oktober 2006 overleed Hunter net voor zijn 28e verjaardag aan kanker. “Het is een grote eer dat ik nu deze trofee krijg”, verklaarde O’Sullivan. “In 2013 won ik al eens de Paul Hunter Classic en ook dat was een eer. We dragen hem voor altijd in ons hart.”

.

bron: Belga