Prins William en Kate gaan verhuizen naar Londen

Prins William en Kate
AFP / M. Sharma

De Britse prins William en zijn gezin verhuizen dit jaar nog naar de Engelse hoofdstad. Dat maakt het Britse hof bekend op Twitter.

Voorlopig behouden William en Kate hun woning in Norfolk nog, maar in de zomer verkast het koninklijke paar naar ‘appartement 1A’ van Kensington Palace. ‘Hunne Koninklijke Hoogheden kijken ernaar uit om meer officiële taken namens de koningin te vervullen en voor de goede doelen die zij steunen. Hiervoor is het nodig dat zij meer tijd doorbrengen in Londen. Prins George gaat vanaf september naar school in Londen en prins Charlotte zal naar de kleuterschool en uiteindelijk ook naar school gaan in Londen”, zo schrijft het Britse hof.

William zal dan ook stoppen met zijn werk als helikopterpiloot voor de East Anglia Ambulance Service. Via Twitter bedankt hij zijn collega’s. “Het was geweldig om deel uit te maken van een team professionele, getalenteerde mensen die elke dag levens redden”, tweette hij.

In het verleden lag William wel eens onder vuur omdat hij zich te weinig zou bezighouden met officiële verplichtingen. Volgens de Britse pers werkte hij er vorig jaar zo’n 108 af, terwijl zijn vader Charles op die leeftijd meer dan 400 actes de présence gaf.