Jupiler Pro League - Zulte Waregem heist zich met winst in Kortrijk naast leider Club Brugge

Zulte Waregem is zaterdagavond met 2-3 gaan winnen op het veld van Kortrijk. Doelpunten van Mbaye Leye, Davy De Fauw en Timothy Derijck bezorgden Essevee de drie punten, genoeg om opnieuw naast Club Brugge aan de leiding te komen. Bij de thuisploeg koos coach Bart Van Lancker ervoor om winteraankopen Hannes Van der Bruggen en Teddy Chevalier meteen op te nemen in de basiself, bij Zulte Waregem waren er amper veranderingen. De thuisploeg kwam het best uit de startblokken, maar al snel nam Essevee het roer over. Net voor het halfuur nam Leye (29.) de bal knap op de slof: 0-1. De bezoekers gingen door op hun elan, maar slaagden er niet in de voorsprong verder uit te diepen. Kortrijk gaf zich niet gewonnen en kwam na rust via Chevalier (53.) langszij. De Fauw (73.) kopte Essevee opnieuw op voorsprong, maar drie minuten later hingen de bordjes weer gelijk: Nebojsa Pavlovic (76.) knalde het leer onhoudbaar voorbij Sammy Bossut. De vreugde bij de thuisploeg bleek van korte duur. Drie minuten later besliste Derijck (79.) de derby vanop de stip in het voordeel van Zulte Waregem.

Zulte Waregem telt na 22 speeldagen 43 punten en komt zo naast Club Brugge, dat een match meer won, aan de leiding in de Jupiler Pro League. Club Brugge gaat zondag op bezoek bij Standard, RSC Anderlecht, dat op 1 punt volgt, neemt het in eigen huis op tegen Sint-Truiden. Kortrijk blijft achter met 0 op 21 en staat elfde met 24 punten.