Trend: slow make-up

Terwijl de klassieke mode- en beautymerken aan een steeds sneller tempo innoveren, vernieuwen en vervangen, zijn er ook meer en meer labels die het helemaal anders aanpakken. Het resultaat van die evolutie zijn de ‘slow cosmetics', of beautyproducten die steevast biologisch zijn, lokaal geproduceerd worden en grotendeels natuurlijke ingrediënten bevatten. Deze drie Belgische merken geven het goede voorbeeld.
door
Mare
Leestijd 1 min.

1. IMWE

De eerste in het rijtje is IMWE, een merk met wortels in de aromatherapie. Hun producten zijn niet alleen biologisch en lokaal geproduceerd, ze zijn ook volledig veganistisch. Onze favoriet uit het gamma? De lichaamsmelk op basis van kokos voor de droge huid.

Saluka, Bodymelk, 36 euro

2. Second Nature

Klassieke make-upproducten bestaan voor zo'n 60% uit water om er voldoende volume aan te geven. Dat water werd vervangen door Aloë Vera, net zoals de syntetische bestanddelen werden ingeruild door natuurlijke ingrediënten. De catch van de collectie? De handcrème ‘Gant de velours'.

Gant de velours, Handcrème, 16 euro

3. JYB

De makers van het Belgische merk JYB zijn idealisten met een gezonde portie realisme. Hun lijn is duurzaam en volledig biologisch, maar niet 100% natuurlijk. Onze lieveling? Hun dagcrème, die extra punten scoort voor de ludieke verpakking.

‘Have a good day', Dagcrème, 40 euro