Voorstelling Veranda’s Willems-Crelan – Wout van Aert heeft nog moeite om de knie te buigen

Wout van Aert woonde vrijdagavond in Oostende de ploegvoorstelling bij van het team Willems Veranda’s-Crelan. De veldrijder sprak voor het eerst over de knieblessure die hem nu al vijf dagen aan de kant houdt. “Het is natuurlijk vervelend om met zo’n blessure te kampen vlak voor het WK”, zei hij. “Op zich voel ik me goed. Als ik gewoon sta, dan voel ik die knie niet. Het probleem is het buigen. Ik voel wel dat het elke dag beter word. Als crosser wil ik natuurlijk zo snel mogelijk weer de fiets op, maar het mag niet. Ik mag mijn knie niet te veel belasten.”
De afgelopen twee dagen vertoefde Van Aert veel in het zwembad. “Een beetje aquajogging om de conditie te behouden. Daarnaast ben ik elke dag bij de kinesist langsgegaan om oefeningen te doen. Iedere keer kom ik toch behoorlijk bezweet terug thuis. Het is lastig.”
“Ik had het liever anders gezien. Normaal had ik een zware trainingsweek ingelast in Spanje, nu moeten we een heel ander scenario volgen. Het belangrijkste is om daar goed mee om te gaan, het niet door je hoofd te laten spoken. Ik moet zorgen dat ik het vertrouwen houd.”
Maandag loopt hij opnieuw langs bij de dokter. “Ik wil zo snel mogelijk groen licht om weer te fietsen. Aan de conditie schaven zal niet meer lukken, maar ik hoop natuurlijk dat ik die goede vorm niet verloren heb. Belangrijk is vooral om het goede gevoel terug te vinden en ik hoop dat het wel zal lukken. Met het WK zelf, het parkoers of de strijd tegen Mathieu van der Poel ben ik nu nog niet bezig. Ik heb al genoeg zorgen met mezelf. Ik wil gewoon naar dat WK en er met de best mogelijke conditie aan de start staan. De Belgische trui is mooi, maar die van wereldkampioen is toch nog mooier.”

.

bron: Belga