Rundvleeskroketten van Beckers uit de handel genomen

Voedingsbedrijf Izico Belgium haalt rundvleeskroketten van het merk Beckers uit de handel. Er is soja, mosterd en selderij in vastgesteld, terwijl dit niet op het etiket wordt vermeldt. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het gaat om 700 verpakkingen “Beckers 4 Rundvlees Kroketten” van 4×70 gram (280 gram netto) met houdbaarheidsdatum 26 oktober 2017 in combinatie met LOT-code L16300 en houdbaarheidsdatum 28 oktober 2017 in combinatie met LOT-code L16302. In Nederland worden 35.000 verpakkingen teruggeroepen.

De verpakkingen, verkocht van 15 oktober tot en met 18 januari 2017, kunnen goulashkroketten of bamidriehoekjes bevatten die bij mensen met een soja-, mosterd- en/of selderij-allergie een allergische reactie kunnen uitlokken. Wie allergische reacties vertoont na het eten van dit product, wordt aangeraden een dokter te raadplegen.

Consumenten die de betrokken producten in huis hebben, kunnen hun geld terugkrijgen door het vakje op de verpakking met de houdbaarheidsdatum en LOT-code uit te knippen en in een ongefrankeerde enveloppe te sturen naar: Beckers, Terugroepactie Rundvlees Kroketten, Antwoordnummer 10, 3950, Bocholt, met vermelding van naam, adresgegevens en IBAN-rekeningnummer.

bron: Belga