Nog een hele week droog

Nog een hele week droog

Deze namiddag is het meestal zonnig op enkele hoge wolkensluiers na. Maxima van -3 tot plaatselijk +4 graden. Deze avond en nacht blijft het lichtbewolkt tot helder en vriest het overal tussen -3 en -12 graden. Op het einde van de nacht kunnen er langs de Nederlandse grens enkele wolken verschijnen. Morgen krijgen we opnieuw een zonnige winterdag. In de voormiddag kunnen er langs de Nederlandse grens wel enkele wolkenvelden binnendrijven die echter snel verdwijnen.

Zondag blijft het overwegend zonnig en koud. De maxima schommelen tussen -4 graden op de Hoge Venen en tussen +2 en +4 graden elders. De wind is zwak veranderlijk.

Volgende week blijft het waarschijnlijk nog de hele week droog. Maandag en dinsdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Overdag schommelen de maxima rond 3 à 4 graden in het centrum van het land. In de Ardennen blijft het kwik ook overdag licht negatief. Woensdag en donderdag zou het opnieuw zonnig zijn met ’s nachts algemene nachtvorst en temperaturen overdag rond 3 à 4 graden voor het centrum van het land. Vrijdag komt er waarschijnlijk meer bewolking en zou het ook zachter worden.

bron: Belga