Hyundai Motorsport trekt wagen Hayden Paddon terug

Hyundai Motorsport trekt wagen Hayden Paddon terug

Hyundai Motorsport, het team van onze landgenoot Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon, neemt de wagen met nummer 4, de Hyundai i20 Coupe WRC van Hayden Paddon en corijder John Kennard, uit de rally van Monte Carlo uit respect voor de toeschouwer die gisterenavond bij een crash van Paddon om het leven kwam. Dat maakte Hyundai Motorsport vandaag bekend. “Uit respect voor het slachtoffer en zijn familie hebben we besloten om de wagen van Hayden Paddon uit wedstrijd te nemen”, zegt teammanager Michael Nandan. De geruchten dat het volledige Hyundai-team zich zou terugtrekken, worden met klem ontkend door woordvoerder Thomas Vilette. “De wagens van Thierry Neuville en Dani Sordo zijn op dit moment in de assistentiezone en worden voorbereid op de volgende klassementsritten.”

Paddon slipte gisteren op een ijsplek, botste nadien tegen een rots en raakte daarbij een toeschouwer. “De toeschouwer werd met een helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis van Nice, waar hij aan zijn verwondingen overleden is”, aldus de organisatie. “Een onderzoek zal de juiste omstandigheden van dit ongeval moeten aantonen. Iedereen die betrokken is bij de organisatie biedt zijn diepste medeleven aan bij familie, vrienden en kennissen.”

“We hadden ons de start van het kampioenschap helemaal anders voorgesteld”, zegt Hayden Paddon. “We werden verrast door een ijsplek, waarna de wagen begon te slippen. Vanaf dat moment waren we enkel nog passagier. Ik ben zeer verdrietig en ik wil mijn medeleven betuigen aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Meer kan ik op dit moment niet zeggen. Ik ben in shock. Ik vind het zeer spijtig voor de familie, de fans en onze sport.”

bron: Belga