“Veel doden” in onder lawine bedolven hotel

Veel doden in onder lawine bedolven hotel
Veel doden in onder lawine bedolven hotel

In het centrum van Italië zijn “veel doden” gevallen in een hotel dat woensdagavond onder een lawine bedolven geraakte. Dat zeggen de Italiaanse hulpdiensten. In het hotel zou een dertigtal mensen aanwezig zijn geweest. De lawine in het massief van Gran Sasso volgde op de reeks aardbevingen van woensdagvoormiddag in de regio. “We roepen maar niemand antwoordt”, citeerde het Italiaanse persbureau Ansa de hulpdiensten. Een lijk is intussen uit het hotel geborgen. Volgens Ansa gaat het om een man. Een deel van het hotel Rigopiano de Farindola, in de Abruzzen, is ingestort. De reddingsdiensten hadden moeite om de plek te bereiken door de vele sneeuw. Volgens Italiaanse media kregen ze een hulpoproep via sms. “Help, help, we sterven van de kou”, citeerden Ansa en de krant La Repubblica het tekstbericht.

Twee mensen die op het moment van het ongeval buiten waren, zouden volgens Ansa zijn gered. In de nacht van woensdag op donderdag waren er nog aardschokken in de al zwaar getroffen regio. Metershoge sneeuw en ijzige koude bemoeilijken de reddingswerkzaamheden. Sommige plekken zijn van de buitenwereld afgesneden. Duizenden gezinnen zitten zonder stroom.

Over Belgen in het gebied is er voorlopig nog geen informatie. De Belgische ambassade in Rome heeft contact met de lokale autoriteiten, zo is vernomen bij de FOD Buitenlandse Zaken.

Bron: Belga