Italiaans hotel bedolven onder lawine na aardbevingen

Na de reeks aardbevingen in het centrum van Italië gisteren proberen de reddingsdiensten een hotel in de Abruzzen te bereiken dat onder een lawine bedolven is geraakt. Dat berichtte het Italiaanse persbureau Ansa vandaag. Sommigen vermoeden dat er in het hotel rond de 20 mensen aanwezig waren, maar zeker is dat niet. Twee mensen die op het moment van het ongeval buiten waren, zouden volgens Ansa zijn gered. In de afgelopen nacht waren er nog aardschokken in de al zwaar getroffen regio. Metershoge sneeuw en ijzige koude bemoeilijken de reddingswerkzaamheden. Sommige plekken zijn van de buitenwereld afgesneden. Duizenden gezinnen zitten zonder stroom.

De reeks aardbevingen van gisteren heeft al zeker één dodelijk slachtoffer geëist. In Castel Castagna, in de provincie Teramo, werd gisterenavond een lijk vanonder het puin van een huis gehaald.

De aardbevingen hadden allemaal een kracht van meer dan 5 en deden zich voor binnen een tijdspanne van een uur. De regio werd vorig jaar al opgeschrikt door een aantal aardbevingen. De gemeente Amatrice werd toen volledig verwoest.

bron: Belga