Pizzeria bereikt heldenstatus door pizza’s te verdelen in file

Een brand nabij Genua heeft maandag een monsterfile veroorzaakt. Gelukkig voor de bestuurders werd het fileleed verzacht door een vrijgevige pizzeria. 

Wegens rookontwikkeling hadden de Italiaanse autoriteiten maandagavond besloten om enkele wegen in Genua af te sluiten. De avondspits was dan ook niet van de poes. Heel wat chauffeurs zaten uren vast in hun wagen.

Toen Simone Di Maria dat nieuws online zag, schoot hij in actie. De uitbater van ‘La Pizza di Egizio’ bracht getroffen pendelaars gratis pizza’s en flesjes water. “Een pizza Margherita is een klein gebaar om een rotdag op te fleuren”, liet de man weten via de Facebookpagina van zijn restaurant.

Se la città é bloccata a quest'ora, non si può lasciare la gente digiuna all'ora di cena…Una margherita é un piccolo gesto che, però, può raddrizzare una giornataccia…

Posted by La Pizza di Egizio – la prima, "quella sottile". on Monday, 16 January 2017

De automobilisten konden het mooie gebaar natuurlijk op prijs stellen. Ook andere internetgebruikers overladen de Italiaan met lof. Een vrouw roept de burgemeester zelfs op om Di Maria in de bloemetjes te zetten, omdat zo’n goede daad tegenwoordig zeldzaam is.