Japanse hightechtoiletten krijgen eenvoudigere symbolen

Wie ooit in Japan is geweest, heeft zich ongetwijfeld even verbaasd over de hoogtechnologische toiletten. De bediening van de porseleinen tronen is dan ook alles behalve vanzelfsprekend. De producenten willen daar nu verandering in brengen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Een verwarmde bril die zich met een druk op de knop opent, een waterstraaltjeat voor- en achteraan, een droogtoestel met hete lucht ... Je gevoeg doen op een hoogtechnologisch Japans toilet is een hele ervaring. Ook omdat de knoppen niet bepaald duidelijk zijn en de Japanse tekens doorsnee toerist niet veel wijzer maken.

Van links naar rechts, rij 1: Doorspoelen, zuinig doorspoelen, deksel bewegen, bril bewegen
Rij 2: Stop, waterstraal achteraan, waterstraal vooraan, droogblazen Foto Japan Sanitry Equipment Industry Association

De 'Japan Sanitary Equipment Industry Association' wil dat probleem verhelpen. De leden, waaronder domoticagiganten Toshiba en Panasonic, hebben daarom afgesproken om acht gestandaardiseerde symbolen te gebruiken. Zo willen ze "een toiletomgeving creëren die iedereen met een gerust hart kan gebruiken."

De vernieuwing is waarschijnlijk gemaakt met het oog op de Olympische Spelen in Tokio over drie jaar en het stijgende aantal bezoekers. De symbolen zullen dit jaar hun intrede maken.