Dit is de kantoorplant van je dromen

Instagram / @pikaplant

De Coffea arabica, een mini-versie van de koffieboom, is de nieuwste rage in kantoorplantenland. En net zoals een hond of baby, een ideale gespreks-opener.

Planten zijn fantastisch, maar niets is zo deprimerend als een exemplaar langzaam maar zeker zien aftakelen. Je weet niet of je teveel of te weinig water geeft, of het teveel of te weinig zonlicht krijgt… Al die vragen en geen antwoorden. Kan je zo in een existentiële crisis katapulteren. Maar geen nood. Nu is er een plant waar je nooit water aan hoeft te geven.

Pikaplant Jars heet het ontwerp van de Nederlandse creatieven Joost Van Uden en Danny Sutjahjo. Ze verkopen de koffieplant in een ingenieuze, hermetisch afgesloten pot, zodat je het nooit water hoeft te geven. De speciaal geselecteerde planten worden voorzien van water en voedingsstoffen voordat ze onder de stolp gaan. Het aanwezige water en de voedingsstoffen worden door de planten hergebruikt. Het is een fascinerend schouwspel: ’s morgens vormt er zich water op de binnenkant van de stolp, en tegen de middag is het verdwenen. De mooie plantjes kunnen wel jaren gedijen in hun pot.

Je collega’s zullen ongetwijfeld gefascineerd zijn door de kleine biotoop en met een beetje geluk kan dit het begin zijn van mooie gesprekken en vriendschappen voor het (werk)leven.

We ❤️ our clients. #pikaplant #jars @hallescheshaus #berlin #regram #plants #plantsmakeeverythingbetter

A photo posted by pikaplant (@pikaplant) on

Coffea arabica groeit oorspronkelijk in de bergen op de zuidwestelijke hoogvlakten van Ethiopië. De Pikaplant-exemplaren zijn in Nederland gekweekt. De plant moet geplaatst worden op minstens twee meter van ramen, heeft een constante temperatuur nodig en indirect licht. Ideaal voor een kantoor dus.