Alicia Keys draagt weer make-up voor het eerst sinds een klein jaar

AFP / G. Gershoff

Voor de eerste keer sinds ze een klein jaar geleden gestopt is met make-up dragen, heeft Alicia Keys weer enige cosmetica gebruikt voor een fotoshoot. De soulzangeres staat op haar recht om te kiezen of ze al dan niet schoonheidsproducten smeert.

De zangeres staat weliswaar zonder make-up op de cover van het tijdschrift Allure, maar op de foto’s binnenin het blad draagt ze onder meer paarse eyeliner.

De Amerikaanse kondigde vorig jaar aan dat ze zichzelf “bevrijdde” van de make-up die ze sinds haar doorbraak op haar twintigste altijd heeft moeten dragen. Sindsdien verscheen ze zonder make-up bij verschillende awardshows, op de Democratische conventie en op al het promotiemateriaal van ‘The Voice’, waar ze jurylid is.

Keys zegt dat ze met haar recente modeshoot juist wil laten zien dat ze niemand iets wil opleggen. “Ik ben geen slaaf van make-up. Maar ik ben ook geen slaaf van het niet dragen van make-up. Ik kan op ieder moment kiezen. Dat is mijn goed recht”, aldus de 35-jairge R&B-zangeres in Allure.

De zangeres zegt verder dat het niet haar bedoeling is om mensen te schande te maken. “Niemand zou zich moeten schamen over de manier waarop hij of zij kiest zichzelf neer te zetten.”

Met haar make-up statement wilde Keys vooral de “belachelijk onrealistische verwachting van het uiterlijk van vrouwen” in haar vak aanklagen. Ook had ze genoeg van de dikke laag make-up die steeds gesmeerd werd voor ze uren onder hete lampen stond. Dat zou de zangeres veel huidproblemen hebben opgeleverd.