Zanevska verlaat Australian Open met “bizar, maar niet ontevreden gevoel”

Zanevska verlaat Australian Open met "bizar

Maryna Zanesvka (WTA 122), op het laatste moment opgevist als lucky loser, slaagde er niet in de eerste ronde van de Australian Open te overleven. De in Oekraïne geboren tennisster mocht deelnemen nadat de Zweedse Johanna Larsson (WTA 55) ziek afmeldde, maar kon geen vuist maken tegen een andere kwalificatiespeelster, de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 116). Ze verloor in twee sets (6-3 en 6-2). “Ik was helemaal niet klaar om te spelen”, liet een teleurgestelde Zanevska na afloop weten.
Zanevska moest drie dagen nagelbijtend afwachten om uiteindelijk op het allerlaatste moment opgeroepen te worden om de Zweedse Larsson te vervangen. “Ik had mijn manager al gevraagd de datum van de vliegtickets aan te passen, want ik was er zeker van dat ik niet meer moest spelen”, legde Zanevska uit. “Er schoten immers nog nauwelijks wedstrijden over. En dan uiteindelijk op het allerlaatste moment – ik had vijf minuten om mijn wedstrijd voor te bereiden – liet de scheidsrechter weten dat ik tegen Brady mocht spelen.”

Die wedstrijd werd geen succes, maar toch verlaat Zanevska Melbourne niet ontevreden. “Het is een bizar gevoel, de voorbereiding was absoluut niet ideaal, maar toch ben ik niet ontevreden. Het is altijd een leuke ervaring om te mogen deelnemen. Het was de eerste keer dat ik in deze situatie zat en moest wachten om opgevist te worden. En dan wordt meteen mijn naam getrokken. Mijn volgende toernooi is het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Daar ga ik me nu op voorbereiden.”

bron: Belga