WK veldrijden – De Bie trekt met topfavoriet naar WK

WK veldrijden - De Bie trekt met topfavoriet naar WK

Bondscoach Rudy De Bie heeft dinsdagmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in Luxemburg dat op 28 en 29 januari gereden wordt. Wout van Aert is de uitgesproken kopman en krijgt zes landgenoten mee. “Ik verwacht me aan een duel tussen Wout en Mathieu van der Poel”, aldus de bondscoach, “zoals we dat al weken zien in de cross.” Eén kopman, zes andere renners. De keuze over die zesde naam was nog het enige strijdpunt in de selectie en de keuze viel uiteindelijk op Gianni Vermeersch. “Gianni heeft de voorbije weken zeer sterke wedstrijden gereden”, aldus de bondscoach. “Dat was niet altijd te zien aan zijn resultaten door de pech waarmee hij af te rekenen kreeg, maar op basis van de sportieve criteria verdient hij een plekje in deze selectie. Hij is bijzonder strijdvaardig, niet altijd de leukste jongen om tegen te koersen, maar op een WK rijdt hij tegen een buitenlander, dus daar heb ik dan geen enkel probleem mee”, lachte hij.
Maandag raakte bekend dat Van Aert sukkelt met de knie en daarom vroegtijdig terugkeerde van trainingsstage. Hij moet nu enkele dagen rusten en gaat donderdag weer op controle. “Ik heb niet alle info over Wout”, aldus de bondscoach, “maar ik maak me niet al te veel zorgen. Ik denk dat er in de eerste plaats voorzichtigheid is geboden nu. Dat hij zich enkele dagen rustig moet houden. Het zou me niet verbazen dat hij de Wereldbeker in Hoogerheide laat schieten omdat hij dat klassement al op zak heeft. Hij zal wel weten waar hij mee bezig is en ik zie het nog altijd positief in voor het WK. Of hij nu wel of niet rijdt komend weekend maakt niet veel uit. Ik houd er totaal geen rekening mee dat hij er niet bij zal zijn op het WK, dat lijk me helemaal niet aan de orde.”
De Bie verwacht zich er aan dat de wedstrijd vroeg zal opengebroken worden. “Zoals we al vaker zagen de voorbije weken”, legt hij uit, “een duel tussen Wout en Mathieu, op het scherp van de snee. Met Wout hebben we één uitgesproken kopman. Het is aan de andere jongens om zich ook te tonen. Ik hoop dat Tom Meeusen een sterke start heeft en met Kevin Pauwels weet je nooit op een WK en hij heeft al enkele keren aanspraak gemaakt op een podiumplaats. En dan zijn er ook de andere jongens zoals Laurens Sweeck bijvoorbeeld. De conditie van de dag zal heel bepalend zijn.”

bron: Belga