Ontvoerde baby werd te vondeling gelegd voor deur van huis in Wijnegem

door
Belga
Leestijd 1 min.

De baby die gisterenavond werd teruggevonden in Wijnegem, is wel degelijk het meisje dat vrijdag werd ontvoerd in het Henegouwse Esttines-au-Mont. Dat bevestigt het parket van Charleroi. Eerder maakte de moeder van de baby op Facebook al bekend dat ze haar kind terug heeft. Volgens het parket werd het meisje door handlangers van de ontvoerders achtergelaten voor de deur van een huis in de Merksemstraat in Wijnegem. Het kind is ongedeerd.

Het waren de bewoners van het huis die de baby gisterenavond net voor middernacht terugvonden voor hun deur, nadat iemand op de deur had geklopt. De personen die het kindje achterlieten zijn daarna meteen gevlucht en konden nog niet worden gevat. De ontvoerders, de vader en de oom van het kind, zijn intussen aangehouden voor poging tot doodslag.

De bewoners namen het kind meteen mee naar binnen en verwittigden de ordediensten. Het kind kon snel geïdentificeerd worden als Grace, de baby van 5 maanden oud die vrijdag werd ontvoerd op een camping in Estinnes-au-Mont. De moeder werd toen door de ontvoerders verwond in het gezicht met een machete, waarna ze de baby uit haar armen rukten.

De vader en de oom van het kind ontkennen voorlopig elke betrokkenheid bij de ontvoering.

bron: Belga