“Jan Vertonghen twee maanden out met enkelblessure”

Jan Vertonghen twee maanden out met enkelblessure

Jan Vertonghen ligt twee maanden in de lappenmand, zo meldden Engelse media dinsdag. De 29-jarige verdediger van Tottenham Hotspur sloeg zaterdag in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion (4-0) zijn enkel om bij een poging een bal binnen te houden en moest het veld zichtbaar geëmotioneerd verlaten. Verder onderzoek bracht aan het licht dat Vertonghen de ligamenten van zijn linkerenkel scheurde, waardoor de Rode Duivel meer dan waarschijnlijk tot twee maanden aan de kant kan staan. Op het EK in Frankrijk afgelopen zomer liep Vertonghen vlak voor de kwartfinale tegen Wales een soortgelijke blessure op.

De afwezigheid van Vertonghen vormt een stevige aderlating voor Tottenham. De Spurs, tweede in de Premier League op zeven punten van koploper Chelsea, zullen het in hun jacht op de leidersplaats dus een tijdje zonder hun trouwe verdediger moeten stellen.

Vertonghen moet in principe ook een kruis maken over de dubbele confontatie met AA
zin de zestiende finales van de Europa League, die volgende maand (16 en 23 februari) op het programma staat. Of de verdediger de twee interlands eind maart haalt, de WK-kwalificatiematch in Brussel tegen Griekenland (25 maart) en de vriendschappelijke wedstrijd in Sotsji tegen Rusland (28 maart), is nog niet duidelijk.

bron: Belga